Clubhuis is een initiatief van 6 ontwerpers die speciaal voor Designkwartier een collectie samenstellen uit eigen werk en werk van vrienden.

DESIGNKWARTIER
27-29 Mei 2016

WIE?

Clubhuis zal o.a. werk verkopen van Bao Yao Fei, Sanne Groenendaal, Gwenda Jakobs, Jonathan Looman, Lauren Hillebrandt, Idris van Heffen en Studio Feig.

WAT?

Een georganiseerde chaos die voelt als een mix tussen galerie en warenhuis. Met een collectie van gebruiksvoorwerpen, mode, prints, foto's en andere design objecten. Een plek waar makers en liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten.

WAAR?

Piet Heinplein 50, 2518 BX Den Haag

Lauren
Hillebrandt

Lauren Hillebrandt is een stilleven-fotograaf die met simpel, bijna basaal, gebruik van licht, kleuren en vormen de meest vervreemde composities weet te maken. Met haar continue zoektocht naar abstractie in haar werk en het dagelijks leven, haalt zij alledaagse voorwerpen uit hun oorspronkelijke functie waardoor ze een eigen wereld creëert waarin alle objecten vervangbaar, maakbaar, buigbaar en willekeurig worden.

www.laurenhillebrandt.com

Studio Feig

Studio Feig ontwikkelt haar producten aan de hand van een zelf ontwikkelde methode waarbij hun vrije keuze wordt vervangen door kans en lot. Door middel van kansspelen wordt duidelijk welk materiaal, kleur, vorm en compositie het ontwerp heeft en de wat de uiteindelijke functie van het object zal zijn. Ieder ontwerp wordt daardoor een enkel en uniek object.

www.studiofeig.com

Since Today

Since Today is een grafisch ontwerp duo dat een positieve impact wil hebben op de wereld. Daarom geloven zij in een samenwerking met betrokken merken en organisaties, in opdracht of vanuit een eigen visie. Ze geloven niet in hip en snel maar in gelaagdheid en narratief ontwerp; het beeld vertelt het verhaal. Since Today ambieert een relatie met haar klanten, gebruikers en toeschouwers waar zowel samenwerking als artistieke vrijheid centraal staan, om zo de wereld een stukje mooier te maken.

www.sincetoday.com

Studio
Iedman

Studio Iedman is Idris van Heffen.
Idris wordt gedreven door zijn verlangen om de wereld beter en bijzonder te maken door illustratief ontwerp en denken. Als je zijn werk bekijkt, zou je kunnen denken dat hij een liefdeskind van Dick Bruna & Charley Harper is. Beïnvloed door zijn "ouders”, en in zijn zoektocht naar een universele taal, volgt hij het pad van speels minimalisme zonder vakmanschap en verfijning uit het oog te verliezen. Alles wordt zorgvuldig geplaatst en gearrangeerd, zodat het zijn functie en eigenheid behoudt.

www.studioiedman.nl

Bao Yao
Fei

Met BAO YAO FEI wil de gelijknamige modeontwerper een collectie creëren die nooit ‘uit de mode’ zal raken. Door basics opnieuw te ontdekken en niet mee te gaan in de snelheid van hedendaagse mode, worden zijn stukken tijdloze nieuwe klassiekers. De basis van de collectie bestaat uit zwarte en witte kledingstukken en wordt ieder half jaar aangevuld met een derde kleur. De derde kleur van zijn eerste collectie is marine blauw en zal te koop zijn tijdens designkwartier.

www.byfei.com

Jolien &
Dave

Last but not least.. Dave Valk en Jolien Schiphorst. Deze digital designer en producer zijn de onzichtbare motor achter het Clubhuis collectief. Hun skills en doorzettingsvermogen zijn van essentieel belang voor het slagen van dit collectief project.